Ε και ;

Κλασικές ταινίες παρουσιάσουν τις γυναίκες έτοιμες να καταρρακώνονται από τα λεγόμενα one night stands, ή έστω από τις εφήμερες περιπέτειες. Ναι οκ οι περισσότερες την έχουμε πατήσει έτσι, και όλες έχουμε ιστορίες για «τον μαλάκα».
Δε φταίει κορίτσια αυτός. Δε φταίει που είναι συναισθηματικά ανάπηρος. Κάποια τον έκανε έτσι. Και ίσως να μην αλλάξει και ποτέ, ποιος ξέρει. Τι είσαι εσύ να τον αλλάξεις, η μητέρα Τερέζα; Μη χειρότερα κούκλα μου, προχώρα παρακάτω, φάε τα μούτρα σου λίγο ακόμα, τόσοι μαλάκες υπάρχουν. Σε έναν κόλλησες;
Τι φάση όμως με τις γυναίκες που είναι κι αυτές συναισθηματικά ανάπηρες; Όπως με τα αρσενικά, έτσι και με μας αγαπητές μου.
Εκεί ανήκω κι εγώ ωστόσο. Δε νιώθω. Δε θέλω να νιώσω. Μου περισσεύει.
Δεν είναι ότι δε θέλουν αυτές οι γυναίκες σχέση ή δέσμευση. Απλά κρατάνε πισινές, γιατί την έχουνε πατήσει.
Έχουνε, έχουμε. Γενικά και ειδικά.
Εραστές πάνε κι έρχονται, κανείς δε μένει. Φταίει που δεν παίρνει τηλέφωνο την επόμενη μέρα (ο μαλάκας), φταίει που σε θεωρεί δεδομένη αν του στείλεις εσύ. Δεν υπάρχει σωτηρία.
Όμως είμαστε κι εμείς οι γυναίκες που δε στεναχωριόμαστε.
Δεν είναι ότι το θέλουμε. Αλλά δεν έχουμε και προσδοκίες, δεν περιμένουμε τίποτα περισσότερο από τον άλλον.

«Μπράβο μαλάκα, πήδηξες!»
Ποια γυναίκα δεν το έχει σκεφτεί αυτό μετά από μια νύχτα απροσδόκητου, αναπάντεχου και παθιασμένου σεξ;
Όμως… ε και; Το’ξερες. Δε σε νοιάζει. Και ίσως νιώθεις και λίγο κενή μέσα σου αλλά λίγο σε απασχολεί.
Η επόμενη επικοινωνία σας ίσως είναι ψυχρή, τυπική ή μπορεί να ξανακάνετε σεξ. Αυτό. Τέλος. Πάλι το ήξερες. Πάλι δε σε νοιάζει, δεν έχεις δεθεί.
Στην ουσία είσαι κι εσύ ένας άντρας στο σώμα μιας γυναίκας.
Μια γυναίκας όμως που γουστάρει να ζήσει και το ρομάντζο της, το παραμυθάκι της. Να θέλει να την πάρεις αγκαλιά μετά το σεξ επειδή είσαι ΕΣΥ, όχι επειδή οι ορμόνες στο σώμα της το ζητάνε.
Μέχρι τότε εσύ παρατηρείς ως ένας διεστραμμένος θεατής τη ζωή σου να κυλάει, το κρεβάτι σου να γεμίζει αντρικά αρώματα και το μυαλό σου να γίνεται μπουρδέλο.
Αλλά δε σε νοιάζει. Δε σε γεμίζει, δε σε αδειάζει.
Έφυγε, έφυγες.
Ε και;

Εύα Σουφλή

IMG_4350

Σχολιάστε