14 ΦΛΕΒΑΡΗ….ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ!!!

Κάθε χρόνο που πλησιάζει η μέρα του Αγ.Βαλεντίνου υπάρχουν κάποιες προδοκίες-στερεότυπα που, είτε είσαι single είτε commited, θεωρείται αναμενόμενο να τηρήσεις.
Version no1: Εάν είσαι σε σχέση, οφείλεις, ως εορτάζων, να προβείς σε βαρύγδουπες ρομαντικές δηλώσεις και όρκους αιώνιας αγάπης, να βγεις για ρομαντικό δείπνο και να ανταλλάξεις δώρα για να δείξεις στο έτερον ήμισυ το πόσο-μα πόσο-ερωτευμένος είσαι.
Version no2: Εάν είσαι single, είτε θα κλειστείς στο σπίτι σου και θα μιζεριάσεις παρέα με ένα 2κιλο παγωτό σοκολάτα και ταινίες τύπου The Notebook θρηνώντας τη χαμένη αγάπη που δεν ήρθε ποτέ, είτε θα βγεις έξω με τη συνοδεία λοιπών single κορασίδων προς αναζήτηση εξίσου απελπισμένων single αντρών.
Ωραιότατα, σας τακτοποιήσαμε όλους, singles και μη. Ή μήπως όχι?
Αν και κάνω φιλότιμες προσπάθειες, κάθε χρόνο δε μπορώ να αποφύγω τα πικρόχολα σχολιάκια ως προς τα πλάνα και των 2 κατηγοριών. Διότι, ladies and gents, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά! Γκρεμίστε τα στερεότυπα!!!
Οι μεν δεσμεθμένοι, δεν υποχρεούνται σε καμία των περιπτ’ωσεων να περάσουν μια μέρα ‘επεβεβλημένου’ ρομαντισμού υπό μια ατμόσφαιρα η οποία μας κάνει να ψάχνουμε για σφουγγαρίστρα προκειμένου να μαζέψουμε τα σιρόπια από το πάτωμα.
Οι δε singles, επίσης δεν υποχρεούνται να μιζεριάσουν ή να αντιδράσουν έναντι σε αυτό που έιναι..δηλαδή ελε’υθεροι!! Οχι μόνοι!! Απλά και όμορφα…ελεύθεροι, κι όχι απελπισμένοι που κλείνονται μέσα ή που αναζητάνε έναν εξίσου απελπισμένο λόγω ημέρας.
Ο έρωτας, εφόσον υφίσταται, γλυκιές μου, γιορτάζεται κάθε μέρα, όλο το χρόνο, κι όχι κάθε 14 Φλεβάρη. Όσο για σας, singles, μπορείτε ωραιότατα να βγάλετε κοροιδευτικά τη γλώσσα στον γλυκούλη Αγιο Βαλεντίνο γιατί, αγαπητοί μου, κι εσείς γιορτάζετε άλλωστε: είστε ερωτευμένοι με τον εαυτό σας, με την ελευθερία σας και τη μαγκιά σας να παραμένετε single σε ένα κόσμο που διέπεται από μια »δικτατορία του ζευγαρώματος».
Προς το παρόν, σας αφήνω γιατί με περιμένει μια τεράστια σοκολατένια καρδιά προς καταν’αλωση. Αφιερωμένη με αγάπη απ[ό μένα για μένα, για όλους τους singles και όλους τους ζευγαρωμένους. Κι όσο για τον έρωτα ή το χωρισμό αντίστοιχα? Καλώς να ορίσουν!!!!

Σοφία Γαλάνη

IMG_4444

2 thoughts on “14 ΦΛΕΒΑΡΗ….ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ!!!

  1. Βoring. Υπάρχουν και αυτοί/ες που γράφουν οτι δεν τους ενδιαφέρει. Συνήθως single/χωρισμένοι/ες με λίγες πιθανότητες να βρούν γκόμενα/ο, ο οποίος/ά να μην είναι τραγικός και να μην γίνει στόχος σχολίων απο την παρέα. Στους αντρές για το ποιά/ες άλλες πάει μαζί, στις γυναίκες, γιατί δεν πήγε με κάποιον άλλο. Αυτοί μένουν και μιζεριάζουν με το παγωτό. Γιατι αν είσαι ζευγαρομένος/η θα κάνεις κάποια κίνηση αν όχι είτε θα μιζεριάσεις, είτε δεν σε νοιάζει.

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Αχ αυτή η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου!!! Το άρθρο για να πώ την αμαρτία μου το διάβασα τρώγωντας παγωτάκι!!!! Αλλά για να μιλήσω λίγο σοβαρά αυτό το άρθρο πραγματικά ανοίγει τα μάτια του αναγνώστη και ανοίγει νέους ορίζοντες σκέψεις!! Εμένα προσωπικά με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι δεν υπάρχουν στερεότυπα αλλά αντίθετα οι πλευρές του νομίσματος ενδέχεται να είναι…παραπάνω από δύο !!!!! Συγχαρητήρια ❤ ❤ ❤

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε