Πολεμώντας το ζωντανό φάντασμα της πρώην σου

Είσαι νέος, είσαι ωραίος, με χιούμορ και πάνω από όλα μες την χαρά και την όρεξη! Φυσικά και έχεις πέραση στο γυναικείο φύλο. Είσαι αυτό που θα λέγαμε target εμείς οι γυναίκες, μέχρι να το μετανιώσουμε βέβαια αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που θα το αναλύσουμε κάποια από τις επόμενες Παρασκευές!
Έχεις κάνει λοιπόν και εσύ τις επιλογές σου και είσαι ok με αυτές! Έχεις κάνει από one night stands μέχρι μακροχρόνιες σχέσεις. Καλώς ή κακώς έχεις περάσει από πολλά στάδια με διάφορες γυναίκες. Φυσιολογικό θα πω εγώ.

Τώρα όμως είσαι στην φάση που έχεις κατασταλάξει γενικά μέσα σου και υπάρχει μια γυναίκα που σε μαγνήτισε. Δεδομένο 1: την κέρδισες και την έχεις! Δεδομένο 2: Η επανεμφάνιση της πρώην σου!
Εδώ πρέπει να φανείς ώριμος, ακόμα και αν δεν είσαι!
Είναι πολύ λεπτή η γραμμή μεταξύ της ισορροπίας και της απόλυτης καταστροφής! Η πρώην λοιπόν έχει θαμπωθεί από την γοητεία σου με το συμπέρασμα να είναι ότι δεν σε έχει ξεπεράσει παρόλο που έχετε χωρίσει καιρό. Εσύ έχεις προχωρήσει την ζωή σου, φανερά, όμως πάντα εμφανίζεται αυτή. Κάθε τι καινούργιο που ξεκινάς πάντα διαταράσσεται από αυτή ή ακόμα καταστρέφεται κιόλας.

Έχεις συναισθήματα για την πρώην σου γιατί όσο να ναι μαζί επιλέξατε να περάσετε κάποιο χρονικό διάστημα μαζί και για αυτό σου είναι δύσκολο να κάνεις κινήσεις που θα την βγάλουν knock out από την ζωή σου. Της έχεις ξεκαθαρίσει ότι έχεις προχωρήσει, το βλέπει, το ζει αλλά εκείνη όλο επιστρέφει. Γιατί;
Δεν έχει νόημα να προσπαθήσω να μπω στο μυαλό της για να βρω μια απάντηση στο γιατί. Σημασία έχει ότι το πρόβλημα υπάρχει και απλά πρέπει να λυθεί. Καλέ μου, η λύση είναι μία.

Ο μόνος τρόπος για να σεβαστείς και να διατηρήσεις την αξιοπρέπεια την δικιά σου αλλά και της εκάστοτε καινούργιας κοπέλας που έχει μπει στην ζωή σου, είναι να κόψεις κάθε επαφή με την πρώην. Ακόμα και αν την νοιάζεσαι και την αγαπάς το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι απλώς να την αφήσεις να φύγει. Στο χέρι σου είναι καθαρά και μόνο.
Είναι σαν ένα καράβι που κάθε φορά που θα βρίσκει λιμάνι πάντα θα αράζει. Λύσε τους κάβους για να συνεχίσει το καράβι αυτό για το οποίο προορίστηκε να κάνει: να ταξιδεύει. Της αξίζει να βρει κάτι καλό και ίσως αυτό να μην είσαι εσύ. Άφησε την να το βρει!
Κατά γενική ομολογία ότι δεν λύνεται, κόβεται.

Για αυτό μην έχεις ενοχές. Η ζωή προχωράει και μαζί της πρέπει να προχωρήσουμε κ εμείς. Ίσως κάποιες φορές να πρέπει να προχωρήσουμε από διαφορετικά μονοπάτια ο καθένας.

Κάθε άνθρωπος που περνάει από την ζωή μας κάτι μας δίνει και κάτι μας παίρνει. Μην αφήσεις αυτά που σου παίρνει ο άλλος να είναι περισσότερα από αυτά σου χει δώσει. Σεβάσου πρώτα τον εαυτό σου και αυτό που έζησες μαζί της, μετά την νυν και τέλος την πρώην που κάποια στιγμή πρέπει και αυτή να συνεχίσει την ζωή της όσο δύσκολο και αν της φαίνεται. Εσύ το έκανες. Γιατί δεν θες το ίδιο και για αυτήν;

Χριστίνα Τζοβλά

IMG_4500

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s