Καπνισμένες κάννες…

images (10)Ω ναι! Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τα όπλα που έχει κάθε φύλο..

Αδάμ: Ο αρσενικός άνθρωπος γεμάτος ρώμη και αρρενωπότητα, κυνηγός, θαρραλέος και ο προορισμός του ένας: η διαιώνιση του είδους του μέσω της αναπαραγωγής..Κάπως έτσι και οι απόγονοί του..Κυνηγούν και σήμερα την τροφή τους μέσω της εύρεσης μιας θέσης εργασίας και μονίμως θέλουν να αναπαραχθούν κυνηγώντας κάθε θηλυκό..

Εύα: Ο θηλυκός άνθρωπος που τίκτει τα τέκνα του Αδάμ και τα ανατρέφει..Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη έχει μεγαλύτερη ροπή στην αμαρτία από τον Αδάμ λόγω της γυναικείας φιλαρέσκειάς της..Και εμείς οι εγγονές της γιαγιάς Εύας έχουμε τον ρόλο της μητέρας, συζύγου και της εργαζόμενης γυναίκας. Και το μόνο που έχουμε να αντιτάξουμε απέναντι στα τόσα προσόντα του ανδρός είναι μια φτωχή εξυπνάδα… Πολλές σημερινές γυναίκες απατούν  τους άνδρες τους αλλά όχι η έντιμη γιαγιά Εύα δεν το έκανε αυτό και κάποιες από εμάς αποκτήσαμε αυτό το γονίδιο της μονογαμίας. Διότι, δυστυχώς για εσάς αγόρια, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες και η γυναίκα είναι πολυγαμικό ον. Άρα αμφότερα τα δύο φύλα επιλέγουν αν θέλουν να είναι μονογαμικοί ή όχι.

Ο σύγχρονος Αδάμ  έχει τετράγωνη λογική και κοιτά την απλότητα των πραγμάτων χωρίς λαβυρινθισμούς και αναλύσεις.. Υποτίθεται πως πιάνουν τα χέρια του στις χειρωνακτικές εργασίες, υπόλειμμα από τον άνδρα των σπηλαίων, και εξασκείται στη πάλη της καθημερινής επιβίωσης ως γνήσιος πολεμιστής.

Η σύγχρονη Εύα έχει τη γυναικεία φιλαρέσκεια της πρώτης Εύας, ακριβώς την ίδια –ούτε στο στόμα να μας είχε φτύσει- ψηλές και κοντές, χοντρές και αδύνατες, κοκέτες και μη όλες το έχουμε αυτό το χούι!! Η Εύα του 21ου αιώνα κρίνει τα πράγματα από τις λεπτομέρειες, υπεραναλύει το καθετί και αποφασίζει κυρίως με το συναίσθημα που την κάνει έρμαιο των επιλογών της.

Το θέμα της μνήμης.

Το χάρισμα της μνήμης είναι κύριο γνώρισμα του γυναικείου μυαλού αλλά επάξια κρατούν την τιμή και πολλά αντρικά μυαλά. Και τι θυμόμαστε κυρίως και με κάθε λεπτομέρεια; Όλα εκείνα τα πράγματα που ενοχοποιούν το έτερο ήμισυ στην εκάστοτε περίπτωση και κατά το δικό μας συμφέρον.

Η κρεβατομουρμούρα

Το κύριο προσόν που υπάρχει σε μία σχέση και συνήθως το κατέχει ένας από τους δύο είναι η μουρμούρα. Μουρμούρα για οποιοδήποτε θέμα. Από την αγορά ενός σπιτιού μέχρι το μενού της αυριανής ημέρας. Και σχεδόν πάντα η μεγάλη δόση της μουρμούρας λαμβάνεται κάθε βράδυ στο κρεβάτι, σαν αντιβίωση. Γιατί στο κρεβάτι? Μα χρυσό μου όταν ο άλλος θέλει να κοιμηθεί είναι η καλύτερη ώρα για να τον βασανίσεις μετά της αϋπνίας..Αν μη τι άλλο θα σου πει το ναι για να καταφέρει να κοιμηθεί..βλέπε τη σκηνή Βλαχοπούλου-Παπαγιαννόπουλου στη ταινία «Φωνάζει ο κλέφτης»

Το μεγαλύτερο όπλο

Το μεγαλύτερο όπλο και των δύο φύλων σε μία σχέση είναι η αγάπη.. Δε χρειάζεται λόγια, τεχνάσματα ή μυαλό..Μόνο καρδιά.. Διότι η αγάπη τα υπομένει και τα νικά όλα..


Μίρκα Αρβανίτη

Advertisements

9 thoughts on “Καπνισμένες κάννες…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s