Δεν ταιριάζετε σου λέω….Δε σε ρώτησα σου λέω!!!

hqdefault (1)Άχ…πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε γνωρίσει τον κύριο Γοητευτικό ο οποίος για κακή μας τύχη είναι και ο κύριος-ΚαμίαΣχέσηΜεΕμάς. Πόσες και πόσες φορές έχουμε χρησιμοποιήσει αυτό το γνωστό,παλαιό και αδιαμφισβήτιτα αφοπλιστικό ρητό »Δεν ταιριάζετε…» ως επιχείρημα προκειμένου να κατακρίνουμε την ερωτική επιλογή της φίλης, αδερφής, εξαδέλφης, θείας και του λοιπού μας αγαπημένου κύκλου που φέρει περίτρανα την ταμπέλα »γένος θυληκό».

Δεν είναι λίγες οι φορές που προκειμένου η γυναίκα να αξιολογήσει την ερωτική χημεία με τον σύντροφό της, ανατρέχει στα γνωστά και άκρως δημοφιλή sites τα οποία αναλύουν διεξοδικά τις συναστρίες, τους ζωδιακούς κύκλους, τα χαρακτηριστικά ζωδίων και το ποιά ζώδια ταιριάζουν με ποιά.(Μην μου στενοχωριέστε και εγώ ως γνήσια γυνή τα ίδια κάνω!!!)

Ουκ ολίγες είναι επίσης οι φορές που θα »τσακώσουμε» τον εαυτό μας να χορεύει σάμπα απο τη χαρά του εξαιτίας μιας ταύτισης με το αγόρι μας στη μουσική, φαγητό, πεποιθήσεις και ούτω κάθε εξής. Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα….γιατί, η ολοένα αυξανόμενη επιθυμία μας να ταυτιστούμε με το έτερον ήμισυ, η οποία επιθυμία εννοείται πως τροφοδοτείται απο τις γνωστές γυναικείες ανασφάλειες που μας διακατέχουν εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, μας ωθεί σε αψυχολόγητες και βεβιασμένες κινήσεις…οι οποίες…μόνο σε ταύτιστη δεν οδηγούν!!!

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρω ορισμένα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία πιστοποιούν την ανάγκη μας για ταύτιστη και εναρμόνιση…όχι για να μην λέτε ότι δεν το έχω ψάξει το θέμα!!! Λοιπόοον…αρχίζουμε… Είναι η σχέση μας αθλητικός τύπος? Τρέχουμε σαν τρελές να γραφτούμε στο κοντινότερο γυμναστήριο της γειτονιάς μας, κατεβάζουμε μετα μανίας δίαιτες απο το ίντερνετ και τις ακολουθούμε λες και είναι οι »10 Εντολές» του Ιησού, προσποιούμαστε άμεσο ενδιαφέρον όταν εκείνος προτείνει δραστηριότητες που εμπεριέχουν το αθλητικό στοιχείο παρόλο που βαθιά μέσα μας είμαστε τσακωμένες με την ύπαιθρο,τα έντομα και τα ζουζούνια και απο το να τρέχουμε ιδρωμένες έχοντας το άγχος μη φύγει το μεικ απ θα προτιμούσαμε ευχαρίστως να πάμε σινεμά, σε φίλους η για φαγητό!!!

Είναι η σχέση μας βυθισμένη στη χαοτική λάμψη της κουλτούρας? Δε πα να ακούγαμε Παντελίδη και Οικονομόπουλο μέχρι και χθες το βράδυ στα μπουζούκια όπου και το είχαμε κάψει? Από τη στιγμή της περίτρανης ανακάλυψης ταλαιπωρούμε τον εαυτό μας εντρυφώντας στον Μοταρτ τον Μπετόβεν και σε άλλες σύγχρονες μουσικές επιλογές. Τυχαίνει ο σύντροφός μας να αποτελεί τον ορισμό της ζήλειας και του συντηριτισμού;

Απορρίπτουμε και αποχαιρετάμε τα 2/3 της καρνταρόμπας μας και μεταβαλλόμαστε απο σύγχρονες γυναίκες σε πιστά αντίγραφα των γυναικών του 18ου αιώνα…μη φανεί λίγο το μπούτι…υπάρχει πρόβλημα!!!! Και εδώ έρχομαι να αντιπαραβάλλω ένα απλό ερώτημα…γιατί πρέπει να ταυτιζόμαστε με τον συντροφό μας; Γιατί η διαφορετικότητά μας να αποτελεί μείον και όχι συν για την σχέση μας;

Γιατί να λειτουργούμε με γνώμονα τις δικές του ιδέες και να μην κάνουμε ΄΄χωρο» για τις άλλες…εκείνες που προσδιορίζουν εμάς? Και γιατί πάλι, ωθούμενες από τις ανασφάλειές μας, διαγράφουμε αυτόματα τους εαυτούς μας και υιοθετούμε τις συνήθειές του, μονο και μόνο επειδή είναι δικές του? Σας έχω νέα!!!!

Δεν είμαστε ιγκουάνα…..είμαστε γυναίκες, και προκειμένου να επιβιώσουμε σε μια σχέση δεν χρειάζεται να υιοθετήσουμε το χρώμα του δέντρου στο οποίο επιλέξαμε να καθίσουμε…(δε θέλω βρώμικες σκέψεις πονηρούλικα!!!). Εξάλλου είναι ιατρικώς αποδεδειγμένο και από τους νόμους που διέπουν τη φυσική ότι…τα ετερώνυμα έλκονται!!!! Το ίδιο ισχύει και στους…νομους που διέπουν την αγάπη….και το ξαναλέω μπας και εμπεδωθεί!!! Τα ετερώνυμα έλκονται….!!!! Απο εκεί και πέρα, χρειάζεται η καταβολή της ατομικής προσπάθειας προκειμένου να κατανοηθεί πλήρως αυτό το πολύτιμο ρητό.

Εξάλλου, έρωτας είναι να αγαπάς και να αποδέχεσαι την διαφορετικότητα του άλλου, να μαγνητίζεσαι από το γεγονός ότι δεν έχεις σχέση με ένα πιστό αντίγραφο του εαυτού σου αλλά με ένα αυτόνομο και εντελώς διαφορετικό άτομο…με χίλιες διαφορές σε σχέση με εσένα, ναι το είπαμε, αλλά διαφορές τις οποίες, εάν τον αγαπάς οφείλεις να εκλάβεις ώς θετικά χαρακτηριστικά, έτοιμα να τα εξερευνήσεις μαζί του, χωρίς να καταπιέζεις και να απορρίπτεις τα δικά σου…..!!!!!!

Ποιός είπε ότι το »Δε ταιριάζετε σου λέω, τόσο αντικειμενικά στο λέω» μπορεί να σας εμποδίσει από το να καλοπεράσετε μέσα σε μία σχέση? Ποιός σας είπε ότι θα οι σχέσεις των ετερόνυμων έχουν ημερομηνία λήξης; (Και κάπως έτσι….Φαέ τη σκόνη μας Παντελίδη!!!!!)

Δανάη Γαλάνη

Σ’αγαπώ-Μ’αγαπάς

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s