Έρωτας στο διάδρομο του σχολείου

λΑλήθεια…έχετε αναρωτηθεί πόσο ουσιαστική και βαθειά είναι η μεταβολή της έφηβης σε γυναίκα; Η ενηλικίωση του »ασθενούς» (για τους τύπους μονο!) φύλου αποτελεί μια προοδευτική αλλά και ριζική αλλαγή η οποία επιφέρει τόσο εξωτερικές όσο και εσωτερικές αλλαγές.

Αλλά….αναρωτηθήκατε ποτέ πότε επέρχεται ουσιαστικά αυτη η αλλαγή; Όχι…δεν είναι αυτό που νομίζετε…δεν είναι η στιγμή που κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και συνειδητοποιείς πως πρέπει να βγάλεις τα φρύδια σου που σε κάνει γυναίκα.

Όυτε η στιγμή που θα αγοράσεις το πρώτο ολόδικό σου σετ make up. Ούτε η πρώτη φορά που θα ξενυχτίσεις με τις φίλες σου μέχρι αργά και θα έχεις πίσει τους γονείς σου ότι είσαι αρκετά υπεύθυνη και διαθέτεις πλέον αυτοέλεγχο.

Όχι κορίτσια…όλα αυτά δεν σε κάνουν γυναίκα…σε κάνουν απλώς πιο ώριμη σας άνθρωπο, σαν οντότητα, σαν κοινωνικό όν το οποίο ανεξαρτητοποιείται και γίνεται όλο και πιο ενεργό »χτίζοντας» τη δική του θέση μέσα στην κοινωνία.

Όμως…όλα αυτά τα βήματα…τα οποία είναι αρκετά σημαντικά, δεν μετουσιώνουν το έφηβο κοριτσάκι στην αυριανή γυναίκα που θα ακτινοβολεί η φύση της έντονα.

Αυτό λοιπόν το οποίο βαθμιαία και ξαφνικά έχει τη μαγική δύναμη να μεταβάλλει μέσα σε μια στιγμή την έφηβη κοπέλα σε γυναίκα είναι ένα πράγμα…και είμαι βέβαιη πως το έχετε φανταστεί όλες κορίτσια μέχρι τώρα!!! Είναι αυτή η στιγμή…που συνειδητοποιείς ότι κοκκινίζεις στη θέα ενός βλέμματος.

Ενός συγκεκριμένου βλέμματος. Είναι η στιγμή που….η καρδιά σου βροντοχτυπάει και είναι έτοιμη να ξεπηδήσει με ορμή απο το στήθος και να βροντοφωνάξει πώς…κάτι δεν παει καλά…είναι η στιγμή που έχεις άγχος και στην ιδέα ότι μπορεί να σε κοιτάξει τυχαία…η ακόμα και να σου μιλήσει…όταν μουδιάζεις ολόκληρη και χαμογελάς σχεδόν σε κατάσταση πλήρης αναισθησίας λές και σου έχουν χορηγήσει ναρκωτικά.

Αυτή η στιγμή…είναι το πρώτο βελάκι του έρωτα που σε χτύπησε. Και δεν λέω ότι αυτό το βελάκι σηματοδοτεί ένα βαθύ έρωτα, η την αρχή μιας σοβαρής σχέσης…μπορεί ναι..μπορεί όχι…σίγουρα όμως αποτελεί το πρώτο γυναικείο σκίρτημα που αναδεικνύει την γυναίκα που ξυπνάει. Βελάκια θα ακολουθήσουν πολλά…αλλά το πρώτο σηματοδοτεί την ΑΡΧΗ.

Για φανταστείτε τώρα…οι μεγαλύτερες ανατρέξτε στο παρελθόν σας και ανασύρετε στη μνήμη σας στιγμές…οι μικρότερες πάλι…ανατρέξτε στο παρόν σας…η φανταστείτε το μέλλον σας…ποιά είναι η εστία του μικροβίου…που λέγεται έρωτας;

Μία είναι η απάντηση γλυκιές μου!!! Το σχολείο φυσικά. Ή όπως αλλιώς αγαπάτε. Αν θέλετε το κάνω πιο επίσημο και το μετονομάζω σε σχολική μονάδα, ίδρυμα, η όπως αλλιώς…αλλά το σίγουρο de facto είναι ένα…ό πρώτος έρωτας…η…για να το θέσω ορθότερα το πρώτο σκίρτημα…είναι γένους…σχολικού !!!!

Το θεώρημα αυτό, επιβεβαιώνεται με τη σειρά του μέσα από την ίδια την καθημερινότητά μας- για σκεφτείτε τις προσωπικές σας εμπειρίες- αλλά και μέσα από την τέχνη. Θυμηθείτε τις αείμνιστες ελληνικές ταινίες με τον ΚοΦλωρά και τη Λίζα Παπασταύρου (αν και σας αποτρέπω από τη βιωματική εκδοχή ενός τέτοιου σεναρίου, εκτός πια και αν ο καθηγητής σας είναι ο δίδυμος αδερφός του Παπαμιχαήλ!!!), θυμηθείτε επίσης τις αμερικάνικες box office επιτυχίες που σκιαγραφούν τον έρωτα στο σχολικό πλαίσιο όπως η ομώνυμη Step up.

Και αν αναρωτιέστε για ποιο λόγο οι…έρωτες στο διάδρομο του σχολείου μαγνητίζουν το ενδιαφέρον…;η απάντηση είναι απλή…γιατί….έχουμε να κάνουμε με δύο φρέσκους ενήλικες (που καλά καλά δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι έχουν ενηλικιωθεί, κακά τα ψέματα) οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στους ασφυκτικούς τέσσερις τοίχους του σχολείου και αντιπαλεύουν με τα-πολλές φορές αντικρουόμενα- συναισθήματα τους καθώς και με τον σχολικό κοινωνικό περίγυρο, η σκληρότητα του οποίου ξεπερνά αυτή που αντιστοιχεί στην πραγματική κοινωνία εκεί έξω….και ασφαλώς…επειδή είναι νεοφώτιστοι απέναντι τον έρωτα….

Δανάη Γαλάνη

Σαγαπώ-Μαγαπάς

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s