Μην αρχίζεις τη μουρμούρα

11139903_10200415283300928_436918686_n (1)Το σίριαλ του Alpha Μην αρχίζεις τη μουρμούρα δεν το εκτίμησα από την πρώτη χρονιά. Δεν μπορούσα να ταυτιστώ με κανένα από τα ζευγάρια. Με τις καλοκαιρινές επαναλήψεις, επαναξιολόγησα τη σειρά. Και ταυτίστηκα. Και με τα τρία ζευγάρια.

Όχι βέβαια ότι εγώ είμαι της μουρμούρας. (Εκτός κι αν ρωτήσεις τον άντρα μου – θα σου πει πως όταν αρχίζω τη μουρμούρα, δεν λέω να σταματήσω!)

Εγώ όμως δεν μουρμουράω.

Κάνω επισημάνσεις – π.χ. τι πρέπει να αλλάξει για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και συγκάτοικοι, μικροί και μεγάλοι και κυρίως οι μεγάλοι.

Σημειώνω ελλείψεις – π.χ. στη διάθεση, στην προθυμία, στη συμπεριφορά, στο εσωτερικό του ψυγείου και των ντουλαπιών.

Υπενθυμίζω – π.χ. ό,τι πρέπει να μαζεύουμε τα πράγματά μας ο καθένας και ό,τι δεν ζούμε σε ξενοδοχείο.

Διευκρινίζω εννοιολογικές διαφορές – π.χ. ό,τι «αφήνω τα ρούχα επάνω στο καλάθι των απλύτων» δεν είναι ταυτόσημο με το «βάζω τα ρούχα στα άπλυτα».

Και άλλα τέτοια. Και μπορεί κάποιες στιγμές να κάνω σαν τη Βούλα ή σαν τη Βασούλα, τσαχπινιές ή γκρίνιες. Ή να τραβάω το πάπλωμα. Και άλλες φορές βλέπω τη ζωή μου σαν της Μαρίνας και του Ηλία, με το άδειο δωμάτιο του παιδιού και το ζευγάρι να τρώγεται.

Αλλά σίγουρα αναγνωρίζω ένα –τουλάχιστον- κοινό χαρακτηριστικό στη δική μου σχέση και στα τρία ζευγάρια του Μην αρχίζεις τη μουρμούρα: αγάπη, τρυφερότητα, ενδιαφέρον και στοργή. Χμ, τέσσερα τουλάχιστον κοινά χαρακτηριστικά, λοιπόν.

Γι’ αυτό και συγχωρούμαι για την κρεβατομουρμούρα – και την κουζινο-μουρμούρα και τη σαλονο-μουρμούρα και την μπανιο-μουρμούρα, ακόμη και για τη βεράντα-μουρμούρα.

Σε φιλώ,

Ελένη

myfortysomethingworld

 

Advertisements

One thought on “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s