Έρωτες που κρατάνε λίγο και πονάνε…

mairh4Έρωτας=Πόνος =Εγκατάλειψη…Πόσοι δεν το νιώσαμε αυτό; Να έρχεται στη ζωή σου σαν τσουνάμι,να ζεις τη κάθε στιγμή,να κάνεις έρωτα μαζί του και να εκλπηρώνεται κάθε φαντασιώση σας ώστε η κάθε στιγμή να ναι μοναδική. Προτιμάς να βλέπεις με τον σύντροφό σου τηλεόραση ώσπου να σε πάρει ο ύπνος και όχι κάνοντας έρωτα ως το πρωί – αν και, μεταξύ μας, ακόμη κι όταν είσαι τρελά ερωτευμένος, ποτέ δεν κάνεις έρωτα ως το πρωί. Είναι κινηματογραφικό, αλλά καθόλου ρεαλιστικό μοτίβο.Πράγματι, ο έρωτας απαιτεί από εμάς να εξιδανικεύσουμε και να εμπιστευτούμε απόλυτα τον άλλον, αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει καν. Kι ας ξέρουμε ότι ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τη μονιμότητα της σχέσης μας και την αιώνια αφοσίωση του αγαπημένου μας προσώπου. Eπομένως, το σοκ είναι τεράστιο όταν αυτή η εμπιστοσύνη διαψευστεί με έναν τόσο δραματικό τρόπο όσο ο χωρισμός. Όταν, λοιπόν, το αγαπημένο μας πρόσωπο φύγει, ξεκινά μια περίοδος όπου για λίγο τίποτα δεν μπορεί να μας παρηγορήσει, καμία φιλική κουβέντα, κανένας αντιπερισπασμός. Δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό απ’ το να νιώθουμε απέραντο πόνο όταν μια ερωτική σχέση τελειώσει παρά τη θέλησή μας. O πόνος αυτός είναι πολύ ιδιαίτερος και δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλον. O κλονισμός της ισορροπίας μας είναι τόσο έντονος, που μας κάνει να αισθανόμαστε σαν μικρά παιδιά που τα εγκατέλειψε η μητέρα τους. Eξάλλου, αυτή ακριβώς είναι η λέξη που χρησιμοποιούμε σε αυτές τις περιπτώσεις εγκατάλειψη.
Στην πραγματικότητα,το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιτρέψουμε στον πόνο να υπάρχει. Nα πάψουμε να τον πολεμάμε. O άνθρωπος είναι προικισμένος με τη δυνατότητα να μπορεί να αντέξει και να ξεπερνάει ακόμα κ αι τέτοιες στιγμές. Καλούμαστε τότε να δεχθούμε ότι κάποιοι άνθρωποι, ναι, δεν μας αγάπησαν όπως θα θέλαμε και μπόρεσαν να συνεχίσουν τη ζωή τους και χωρίς εμάς.Να κοιμόμαστε αγκαλιά μ’ενα πουκάμισο αδειανό ,να μυρίζουμε το άρωμα του και να πιστευούμε ότι είναι μαζί μας…κι όλα αυτά χωρίς κανένα νόημα και μέλλον.
Πρέπει να σκεφτούμε ότι η ΖΩΗ είναι όμορφη…σε κάποιος μονοπάτι της θα είναι ο αληθινός έρωτας και θα μας περιμένει.Πολλοί λένε ο έρωτας με έρωτα  περνάει…και να πέσουμε θα ξανασηκωθούμε! Ολα μαθήματα είναι και πρέπει να τα περάσουμε.Δεν υπάρχει λόγος να μετανιώνουμε για πράγματα που ζήσαμε ακόμα κι αν δεν κράτησαν όσο θέλαμε γιατί ζήσαμε όμορφες στιγμές κ χαραγμένες πάνω μας. Δεν θα σβήσουν ποτέ όσος καιρός κι αν περάσει.

Μαίρη Ντίμη Αναγνωστοπούλου

Glamourous Fights

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s