ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ….MAN VS WOMAN

Nagging In Bed

Nagging In Bed

Ήρθε η μεγάλη στιγμή η οποία σηματοδοτεί το κοσμοϊστορικό γεγονός της συνάντησης δυο μεγάλων πνευμάτων, εκείνο του άνδρα και εκείνο της γυναίκας.Έχουμε λοιπόν και λέμε,τι συμβαίνει άραγε μόλις στην τριζοβολιστή φωτιά ερχόμαστε εμείς με αγνές πάντοτε προθέσεις και βάζουμε το λάδι; Εντάξει….η αλήθεια ταυτίζεται με το ιατρικώς αποδεδειγμένο γεγονός της διαφοροποίησης ως προς τη λειτουργία και βιολογική ανατομία των δυο εγκεφάλων,κοινώς ο ανδρικός και γυναικείος εγκέφαλος δυνητικά αποτελουν δυο δυδυμάκια τα οποία επωάζονται στον αμνιακό σάκο της ζωής προκειμένου να εξασφαλίσουν στο ανθρώπινο γένος την ικανότητα της λογικής σκέψης,ομιλίας,κινησιολογίας και τα λοιπά και τα λοιπά….

Μόνο που δεν πρόκειται για μονοζυγωτικά διδυμάκια…..

Σύμφωνα με πιστοποιημένες ιατρικές έρευνες ο ανδρικός εγκέφαλος διαθέτει μεγαλύτερο μέγεθος από το γυναικείο σε ποσοστό εως και 13 τοις εκατο!!!!

Επιπρόσθετα αξίζει να αναφερθεί ότι ορισμένα τμήματα του εγκεφάλου διαφοροποιούνται αναφορικά με την αναπτυξιακή δυναμική τους στους δυο εγκεφάλους!!!!!

Η αμφιλεγόμενη διάσταση που λαμβάνει η σύγκριση ανδρικού και γυναικείου τρόπου σκέψης εξακολουθεί να υφίσταται παρόλη την πιστοποιημένα έγκυρη ιατρική γνωμάτευση….

Δεν θα έπρεπε να διερωτόμαστε και να αναζητούμε το λόγο για τον οποίο ενυπάρχει και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σύγχρονα κοινωνικά θέματα η αυθόρμητη διάκριση των δυο φύλων!!!!….

Απλούστατα, διότι σαφώς και υπάρχουν διαφορές αναφορικά με το ποιόν της ανδρικής και γυναικείας εγκεφαλικής λειτουργίας….!!!!

Όχι ως προς το δομικό μέρος,εξάλλου κατά κοινή παραδοχή σε βιολογική σύγκριση οι δυο εγκέφαλοι δεν ειναι ταυτόσημοι…αναφορικά με το περιεχόμενο της σκέψης καθώς και την υψομετρική διαφορά των δυο οπτικών γωνιών όμως…

Υπάρχουν όντως διαφορές; Σίγουρα!!! Σε αυτό το κρίσιμο σημείο της εσωτερικής αναζήτησης εντούτοις επέρχεται το εξής ερώτημα…..Υπάρχουν διάφορες μεταξύ δυο ανθρώπινων υπάρξεων? Εννοειται υπάρχουν!!! Ανεξάρτητα από τη γενετήσια βιολογική κατάταξη ενος ατόμου επομένως, είναι φυσικώς αδύνατο να ταυτίζεται το ποιόν ενέργειας της σκέψης δύο ανθρώπων….

Ανεξάρτητα με το τι υπάρχει εκεί κάτω….κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και λειτουργεί αυθαίρετα (σε λογικά πλαίσια πάντα) ως μια αυτόνομη προσωπικότητα της οποίας ο ξεχωριστός και μοναδικός τρόπος σκέψης καθώς και ψυχοσύνθεση που σταδιακά δομείται με το πέρασμα του χρόνου αποτελεί την ατομική κοινωνική ταυτότητα που αυτομάτως εντάσσει το ανθρώπινο ον στη σφαίρα της μοναδικότητας…..

Επομένως…δε θα έπρεπε να διερωτόμαστε το λόγο για τον οποίο οι γυναίκες κατάγονται απο την Αφροδίτη ενώ οι άνδρες απο τον Άρη αλλά αντίθετα να υιοθετήσουμε το αδιαμφισβήτητο γεγονός της διαφορετικότητας μεταξύ δυο ανθρώπων ως υγιή πραγματικότητα!!!!!!!

Σας διαβεβαιώ ότι εαν επιχειρούσατε να ρωτήσετε ενα ομοφυλοφιλικό ζευγάρι περί διαφορετικότητας(στο οποίο δεν ενυπάρχει φυλετικός διαχωρισμός) η απάντηση θα ήταν αλληλένδετη με την πατροπαράδοτη γκρίνια αναφορικά με το γνωστό και μη εξαιρετέο : «εκείνος-εκείνη θέλει αυτό ενώ εγώ θέλω εκείνο….» και πάει λέγοντας…

Συμπέρασμα…..: Σαφώς και υπάρχουν διάφορες ως προς τον ευρύτερο ψυχοσυναισθηματικό κόσμο του καλού-καλής σας!!! Σας δίνω όμως μια συμβουλή……για το καλό σας!!! Συνειδητοποιήστε και αποδεχτείτε το γεγονός της διαφορετικότητας ως εναν αδιαμφισβήτητα φυσιολογικό διαχωρισμό ο οποίος επέρχεται λόγω της μοναδικότητας δυο ανθρώπων…..

Δείτε το σύντροφο σας και αντιμετωπίστε τη καθημερινότητα μαζί του ως άνθρωπο,μη του βάζετε φυλετική ταμπέλα του ανθρώπου με το καλημέρα!!!! Και τέλος…..θυμηθείτε πως ο χαρακτήρας ενος ατόμου είναι σαν το δαχτυλικο του αποτυπώμα…..μοναδικός!!!!

Και παρακαλω πολυ, καταβάλετε μια προσπάθεια να αναζητήσετε τους λόγους για τους οποίους αγαπάτε αυτή τη διαφορετικότητα στον-στη σύντροφό σας……εάν η σχέση μπορεί κατά αλληγορία να παραλληλιστεί με ένα νόμισμα το οποίο απαρτίζεται απο δύο πλευρές…..πάρτε ένα νόμισμα και κοιτάξτε….

Είναι οι δύο πλευρές ίδιες;  Δε νομίζω!!!! Αυτή η διαφορετικότητα λοιπόν είναι και η αξία του νομίσματος!!!!!……

Δανάη Γαλάνη

Σ’αγαπώ-Μ΄αγαπάς

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s